27 Haziran 2017 Salı

Polyureanın Anlamı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Polyurea nedir diye soran müşterilerimize verdiğimiz yanıt, en etkili yalıtım seçeneğidir. Çünkü bildiğimiz tekniklerin hepsini geride bırakan bir çok avantajı bulunmaktadır. Polyurea nedir sorusuna en doğru yanıtı bulabilmeniz için bu yazıyı kaleme alıyoruz. Aşağıda hem bu sorunun yanıtını hemde diğer bütün teknik detayları bulabilirsiniz.

Polyurea, bir takım özel kimyasalların belirli miktarlarda bir araya gelmesi ile oluşan, bütün yüzeylere püskürtme yöntemi ile uygulanan, sayısız kalınlık seçeneğine sahip, en verimli yalıtım ürününün ismidir. Bu alanda en son piyasaya sürülen teknolojidir ve yeni nesil binaların tamamında tercih edilmektedir. Diğer yalıtım elemanlarından farkı ise püskürtülerek uygulanıyor ve kullanım ömrünün çok uzun oluşudur. Püskürtüldükten sonra saniyeler içerisinde kurur ve yüzeye yapışır. Doğru uygulandığında uzun yıllar hiç bir sorunla karşılaşmadan kullanabilirsiniz.

Su izolasyon ihtiyacının ortaya çıktığı her yerde kullanımı söz konusudur. Örneğin teras, mutfak, banyo, havuz, bina temeli, üretim tesisi ve bunlara benzer su kaçaklarının önlenmesi ihtiyacının meydana çıktığı yerlerde yüksek verim sunar. Ses yalıtımı için hem iç cephe hemde dış cephede kusursuza yakın sonuçlar almak mümkündür. Yine aynı şekilde belirli oranlarda ısı izolasyonu da sağlar ve diğer ürünlerin çok ilerisinde, kalıcı ve garantili bir tercihtir. Bu kadar çok kullanım alanı olan polyurea için nedir sorusu sorulduğunda kısa bir yanıtla geçiştirmek tatmin edici bir cevap olmamaktadır.

Ülkemizde son beş yıl içerisinde kullanımı büyük bir hızla artmakta ve bu pazardaki yeri de aynı hızla büyümektedir. Sadece yeni inşa edilen binalarda değil eski yapılarında ortaya çıkan yalıtım ihtiyaçları için önemli bir seçenektir.

Yazının devamı ve kaynağı için: https://www.mantolaman.com/polyurea-nedir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder